België staat bekend om zijn chocolade van hoge kwaliteit, zijn wafels en zijn bier. Maar wist u dat het ook een paradijs is voor shoppers? Of u nu op zoek bent naar luxemerken of gewoon wat lokale specialiteiten wilt bemachtigen, België heeft iets dat bij uw smaak past. Bekijk onze lijst met de belangrijkste winkelstraten in België en de beste winkels.

Winkelen is altijd leuk om te doen! En je moet de tijd nemen om te gaan winkelen in België. Je vindt er grote modeketens, maar ook kleinere boetiekjes waar het item van je hartenwens misschien wel op je ligt te wachten.

De Nieuwstraat is een bekende winkelstraat in Brussel

De Nieuwstraat is een straat die loopt van het Rogierplein tot het Muntplein. Het belangrijkste kenmerk van deze winkelgalerij zijn al die grote winkels zoals H&M, Zara en Hema (om er maar drie te noemen). Het is ook de thuisbasis van veel kleinere boetiekjes met unieke merken voor uw favoriete designerkleding of handgemaakte sieraden.

Lekker shoppen in het Oost-Vlaamse Gent

Een van de populairste plekken om te gaan winkelen in Gent is tussen de Korenmarkt en de Kouter. De Veldstraat heeft winkels voor alles wat je nodig hebt, inclusief grote ketens zoals H&M of Zara naast boetiekjes die unieke merken aanbieden die je nergens anders aan deze kant van de stad vindt.

De Meir in Antwerpen is zeker een bezoek waard

De Antwerpse Meir is een geweldige straat om te winkelen en te windowshoppen. De autovrije laan biedt shoppers de kans om enkele van Europa’s mooiste historische gebouwen te bekijken zonder dat hun auto’s de parkeergarages in de buurt verstoppen of achterop raken in het verkeer op een van de drukste wegen, de Louizalaan. Er gebeurt van alles, zowel binnen in de winkels als daarbuiten in de buurt van de H&M “Metro”, waar je ’s ochtends rustig van je koffie kunt genieten terwijl je alles bekijkt wat er rond dit drukke plein te zien is.

Lippenslaan in Knokke is heel gezellig

De Lippenslaan in het modieuze Knokke is een fantastische plek om betaalbare winkels en winkelketens te vinden. Als je meer van exclusiviteit houdt, zijn er chique boetieks op de Kustlaan voor vrouwen die willen dat hun winkelervaring meer om klasse draait dan om het prijskaartje – inclusief Louis Vuitton of Cartier! Goedgemutste heren vinden het misschien leuk om door deze badplaats te slenteren als ze weten dat de meeste winkels ook op zondagochtend open blijven.

De Kapellestraat in Oostende aan de kust

Oostende is een opkomende bestemming voor shoppers die de drukte willen vermijden. In de Kapellestraat in Oostende vindt u minder dure winkels zoals Zara en H&M, maar ook upscale designer labels zoals Swarovski of River Woods op prestigieuze locaties in de buurt van grote winkelcentra met alle grote ketens vertegenwoordigd, waaronder New York & Company – Southern France’s Own Esprit Store?

Zuidzandstraat en Steenstraat in Brugge

Als u in Brugge de historische bezienswaardigheden wilt afwisselen met wat winkelplezier, ga dan naar de Zuidzandstraat en de Steenstraat. Deze lopen vanaf ’t Zand helemaal over de Oude Markt voor een scala aan winkels die zeker niet alleen geweldige aankopen zijn, maar ook iets anders bieden dan wat er al is! Er is zelfs Silverpand -een soort binnenplaats waar shoppers winkels zoals McGregor & Tommy Hilfiger kunnen vinden- die op hun beurt wachten op deze populaire buitenmarktplaats.

Langesteenstraat in Kortrijk

Kortrijk is altijd een plaats van grote mogelijkheden geweest, maar de laatste jaren lijkt het wel of iedereen vertrekt. Het K-winkelcentrum werd pas 5 jaar geleden geopend en herbergt nu al meer dan 80 winkels – dit lijkt de binnenstad weer wat broodnodig leven in te blazen!

U ook genieten van:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *