België is een klein land, maar het heeft veel te bieden. Of je nu op zoek bent naar een avontuur, het perfecte strand, of het beste eten van Europa – België heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we een kijkje naar enkele van onze favoriete plekken in België en wat ze zo geweldig maakt.

België is een prachtige bestemming voor Nederlandse toeristen. Er zijn zoveel dingen te doen en te zien in België, het zou moeilijk zijn om niet te genieten van uw tijd daar! Hier is slechts een greep uit wat wij u aanraden: Het Grand Palace (Antwerpen), de Leuvense kerktoren met zijn ongelooflijke glas-in-loodramen; beroemde chocoladeproducent Lindt & Sprungli fabriek te bezoeken, evenals hun wereldklasse café binnen . Met zulke fantastische plaatsen wil je wel meer dan één dag – zorg ervoor dat je dit geweldige land niet mist als je door Europa reist.

Antwerpen

Antwerpen is een heerlijke stad die veel te bieden heeft. Als dagtrip vanuit Rotterdam is het de moeite waard om een uurtje of twee in deze Belgische metropool te verdwalen – er zijn kunsthistorische bezienswaardigheden in overvloed! U kunt ook gebruik maken van de uitstekende vervoersverbindingen van Antwerpen; als u met de auto komt, neem dan de tijd op route nationale 2 (de hoofdweg) waar u een prachtig uitzicht over het platteland vindt. Terwijl het verderop op snelweg 4700 nog schilderachtiger wordt voordat u bij Nationaal Park De Schoorl aankomt, waar u een panoramisch berglandschap op zijn mooist vindt.

Nabijgelegen steden en dorpen zoals Brasschaat, Deurne of zelfs St. Job in ’t Goor zijn stuk voor stuk een bezoek waard omwille van hun natuurpracht die net buiten de stadsmuren te vinden is. Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis is er ook een indrukwekkende waaier aan historische sites binnen handbereik: kastelen zoals Schilde met zijn sprookjesachtige setting; mausolea met enkele beroemde zielen uit ons verleden (denk maar aan Jehan Cornelis de Boot), kerken enzovoort…

Een overvloed aan dingen te zien.

Brugge

Het is geen geheim dat dit een van de mooiste steden van België is. Het heeft zijn eigen charme, met vele prachtig bewaard gebleven gebouwen en monumenten er omheen! Je vindt genoeg te doen als je op zoek bent naar dingen niet te ver weg van Damme. Er zijn zelfs paling restaurants gewoon wachten op Het Zwin natuurreservaat buiten de stad grenzen, terwijl Jabbeke biedt een kunstmuseum gewijd specifiek Cézanne fans uit verder naar het noorden in de buurt van Brugge. De haven van Zeebrugge zelf kan ook de moeite waard zijn om te bekijken.

Gent

Als u op zoek bent naar het buitenleven of de geschiedenis op prijs stelt, dan zijn deze gebieden een bezoek waard. De stad zelf heeft veel bezienswaardigheden, maar het is het beste om op eigen benen en op sleeptouw te nemen! In Deurle is een kunstenaarsmuseum te vinden, genesteld tussen schilderachtige bomen, terwijl Laarne zowel een middeleeuws kasteel als een hallenkerk herbergt die mooie fotomomenten opleveren; als de natuur roept in Lochristi, let dan goed op – er lijkt misschien niet veel te zijn behalve bloemen (waar wij toevallig van genieten).

Brussel

De stad van België met internationale allure. Een bezoek aan de Grote Markt is een must bij een bezoek aan deze bruisende metropool, en een bijkomend voordeel is dat u zich pal in het centrum bevindt – de thuisbasis van vele mogelijkheden om te winkelen, evenals uitgaansgelegenheden zoals bioscopen of concertzalen! Brussel biedt ook prachtige parken voor liefhebbers die wat rust willen in hun drukke schema. Voor degenen die de dingen vanuit een ander perspectief bekijken: het Koninklijk Paleis waar Koning Leopold II woonde voordat hij ons hier vandaag regeerde; regeringsgebouwen waar de politieke machthebbers van ons land gehuisvest zijn… En dat is nog niet alles: het onlangs gerenoveerde Atomium werd gebouwd tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958, wat betekent dat ze het renoveren al onder de knie hebben

U ook genieten van:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *