Gent is een stad met vele gezichten. Het is een oude, middeleeuwse plaats die is omgevormd tot de tweede grootste stad van België. Gent is de thuisbasis van zowel studenten als high-tech bedrijven, en het mengt moeiteloos cultuur en geschiedenis. Als u de toeristische drukte van Brugge wilt ontvluchten maar toch alle charme van de stad wilt ervaren, dan is dit uw bestemming.

De stad Gent is beroemd om haar rij statige torens die het aanzicht van de omgeving bepalen. De bruisende metropool heeft vele attracties, zoals tientallen kerken en middeleeuwse gebouwen die in een korte wandeling van overal in de stad te zien zijn! Ze combineert deze ambitie met een elegante sfeer die u niet wilt missen als u Brugge of Brussel bezoekt.

Makkelijk te bereiken

De trein brengt je in een paar uur naar de Belgische stad Gent. Het station is Gent-Sint Pieters, dat net als de meeste andere grote stations vrij ver van het centrum ligt. Dus het is het beste om een uur of twee te voet te gaan voordat je de trams neemt die beschikbaar zijn om door de stad te reizen. Deze verbindingen zullen je vertrouwd maken met je omgeving! Eén nacht zou ook goed moeten zijn – niet te weinig tijd maar genoeg om niet alles al gezien te hebben.

Wandelen in Gent

Een van de meest unieke dingen om te zien in Gent, België is zeker hun rij van torens. De drie bouwwerken – de Sint-Baafskathedraal (het hoogtepunt), het Belfort en de Sint-Niklaaskerk – creëren een aanblik die nergens anders te vinden is! Als je in westelijke richting oversteekt in de buurt van de Graslei brug, stop dan voor een paar pittoreske foto’s met dit ongelooflijke achtergrondlandschap ook.

Shoppen

Gent is een geweldige plek om te winkelen omdat het stadscentrum volledig autovrij is, zodat u op de meeste plaatsen ongestoord kunt rondlopen. Het is ook de thuisbasis van een aantal warenhuizen in Nederlandse stijl, zoals INNO, en veel internationale ketens die in heel Europa te vinden zijn! Het beste aan deze Belgische hoofdstad? Gents “beroemdste” winkelstraat: de Veldstraat, waar over de hele lengte filialen van grote modemerken te vinden zijn – niet alleen die welke populair zijn bij toeristen.

Gent is een compacte, gemakkelijk navigeerbare stad waar de beste souvenirwinkels te vinden zijn. Je vindt er ook verschillende markten, zoals de fruit- en groentemarkt of de vogelmarkt – maar verwacht niet dat je hier verdwaalt omdat er te veel winkels zijn.

Sint Baafskathedraal

Deze kathedraal is een must voor elke bezoeker aan Gent. De architectuur hier overspant meerdere stijlen, met indrukwekkende Romaanse en Gotische kenmerken, alsook Barokke accenten doorheen het kerkinterieur; één sectie heeft zelfs een kunstwerk van de beroemde schilder Jan van Eyck (1432).

Het Lam Gods wordt beschouwd als het hoogtepunt van de Vlaamse schilderkunst in dit tijdperk. Het bestaat uit twaalf met olieverf beschilderde panelen, en het grootste orgel is vandaag nog te zien in de Sint-Baafskathedraal uit 1653 toen het werd uitgevoerd met speelse barokkenmerken die toen populair waren, zoals de marmeren preekstoel van rond 1741; fresco’s met scènes uit Bijbelverhalen van eeuwen geleden zijn hier ook te zien.

Belfort

Het Belfort, gebouwd in de 13de en 14de eeuw, bevindt zich tussen de Sint-Niklaaskerk en de Baafskathedraal. Het is erkend als UNESCO werelderfgoed sinds 1999 met vele renovaties in de loop der tijd, zoals een lift die je tot op 91 meter hoogte brengt voor een adembenemend uitzicht over Gent vanaf het uitkijkpunt op de bovenste verdieping.

Graslei

De Graslei is een straat met historische gildehuizen, en is een van de bekendste plekjes van heel Gent. Vroeger bevond zich hier een oude haven waar schepen van eeuwen geleden lagen; nu zijn het slechts schelpen, maar ze zijn nog steeds indrukwekkend! Naast al deze grootse gebouwen die dateren van voor onze tijd (je kunt het zien aan hen), is er ook wat nieuwere dingen gemengd in dingen zoals rondvaarten of ijs winkels – als er niets anders uw zin krijgt bij het verkennen van dit deel, overweeg dan te stoppen voor iets zoets 🙂

U ook genieten van:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *